Mijn
masterclasses
09.30 - 11.00
11.30 - 13.00
13.30 - 15.00
15.30 - 17.00

Mieke Robben

Portrettekenen en -schilderen

Mieke is klassiek opgeleid aan de academie voor Schone Kunsten in België. Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Mieke maakt vrij werk in thema’s en is een veelgevraagd portretschilder. Zij weet het specifieke van de persoon erg goed te treffen. 

Mieke werkt met olieverf in verschillende lagen; subtiele en expressieve toetsen wisselen elkaar af. Mieke maakt ook krachtige tekeningen, waarin ze met lijnenspel en/of mixed media de essentie van een persoon (soms geabstraheerd) weergeeft. Het resultaat is krachtig werk dat blijft boeien. Mieke geeft een aantal keer per jaar workshops portretschilderen in haar mooie atelier. www.miekerobben.nl
 

masterclass: Portret tekenen

Tijdens de kennismakingsworkshop ‘Portret tekenen’, gaan we de grondbeginselen van het opzetten van een portret onderzoeken: Wat heb je nodig om een goed gelijkend portret te kunnen maken? Een beetje anatomie en ‘wat zit waar’, als essentiële basis. Aandacht voor toonwaarden, compositie, lijnvoering en werken vanuit vlakken. We doen leuke, inspirerende oefeningen ter inleiding van het echte werk: het maken een (zelf-)portret. Het wordt een inspirerende workshop, dat beloof ik je! Neem een zwart-wit foto (van jezelf) op A-4 mee (hoofd en stukje hals). Het makkelijkste is als je recht in de lens kijkt, een glimlach mag.  Welkom!

Docent: Mieke Robben
kies een
tijdvak